Još jedno uhljebljivanje na HSS-ov način …

Natalija Radotović MaksićA što reći nego žalosno? Imamo mi Križevčani svoj grad, istina ne znamo više čiji je to grad, jel` je naš ili od Branka Hrga i nekolicine križevačkih HSS-ovaca. Imamo mi u gradu škole, i osnovne i srednje i visoku, imamo i vrtiće i jaslice… Imamo mnoštvo drugih ustanova i udruga, imamo i brojnu vatrogasnu zajednicu poznatu širom lijepe naše.
Na vlasti u gradu već desetljeće i pol imamo jednog čovjeka i jednu stranku, polovili su i on i njegova stranka sve konce u svoje ruke. Naravno najgore od svega je to što su gurnuli prste svugdje, i gdje treba i gdje ne treba. Radno mjesto u Križevcima se traži mikroskopom a „plaća“ suhim zlatom ili naravno doživotnom vjernošću vođi i njegovoj partiji.
Da bi sve bilo po zakonu i da se vođu ne bi moglo optuživati za ništa, imaju ustanove kojima upravljaju grad i županija svoja Upravna vijeća, a škole Školske odbore. Da bi se u ustanovama provodila volja velikog vođe i njegove partije potrebno je u Upravna vijeća i Školske odbore instalirati vlastiti partijski kadar. Kadar mora biti odan partiji i vođi i ne smije postavljati suvišna pitanja. HSS je stranka koja raspolaže priličnim brojem takvog kadra.
Jedna od glavnih uzdanica i predsjednica više upravnih vijeća i školskih odbora je i bivša potpredsjednica Gradskog vijeća Križevaca gospođa Natalija Radotović Maksić. Poznato je da ova, inače vrlo zgodna mlada žena, jako dobro radi sve što joj njena HSS partija naredi, a poznata je i po tome da Upravna vijeća kojima je ona na čelu bez pardona poništavaju natječaje za radna mjesta, ukoliko je ugrožen odabir kandidata po naputku partijskog im vođe.
Gospođa je između ostaloga predsjednica Školskog odbora OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima. Osnovna škola ima i vlastitu kuhinju, u kuhinji je do nedavno na određeno vrijeme bio zaposlen mladi kuhar koji je posve slučajno uletio na radno mjesto bez partijske veze. Kada su to shvatili i provjerili bazu članova stranke, u HSS-u je nastala uzbuna. Odmah se je išlo na raspisivanje natječaja za kuhara. Naravno da je ponovno odigrana igra sa poništavanjem natječaja u režiji predsjednice Školskog odbora i odmah potom zapošljavanje kuhara sa točno određenim brojem cipela, godina, veličinom nosa i bojom kose. Pogađate i sami da je čovjek višegodišnji kuhar na svim HSS-ovim feštama, privatnim i službenim, usput cijelo ljeto kuha i u gradskom odmaralištu na Pagu, ali mu se ovo radno mjesto u OŠ Ljudevita Modeca eto baš svidjelo.
A mladom kuharu koji je do tada preko godinu dana radio u školskoj kuhinji prestao je radni odnos iz razloga što nije bio član prave stranke i ljubitelj lika i djela velikog HSS-ovog vođe. Gospođa Natalija Radotović- Maksić odradila je skoro pa besprijekorno još jedan partijski zadatak što joj je svakako preporuka da se ju imenuje u barem još tri upravna vijeća, kako bi se i dalje u Križevcima zapošljavali naj-HSS kadrovi.
Ako ste posljednjih mjeseci pratili istupe našeg vrlog gradonačelnika, saborskog zastupnika i vrhovnog čelnika HSS-a Branka Hrga, onda ste imali priliku čuti kako je suze ronio zbog toga što nam mladi ljudi napuštaju zemlju jer nemaju posla i odlaze trbuhom za kruhom…
Znate li kakav je odgovor na svoju žalbu dobio dosadašnji kuhar koji je preko godine dana radio u kuhinji OŠ Ljudevita Modeca? Zaprimio je odgovor na svoju žalbu u kojoj piše da je „premlad za radno mjesto kuhara u školi“ !!!????? … Treba li ovome uopće komentara?
No ne brinite, uskoro će se popunjavati i radna mjesta ravnatelja muzeja, pa i još neka radna mjesta u OŠ Vladimir Nazor, vjerojatno bismo već sada vrlo lako mogli napisati članovi koje stranke će biti ti „sretnici“ koji će ih popuniti…

50 misli o “Još jedno uhljebljivanje na HSS-ov način …

  1. Za gospođu Nataliju imam samo najbolje za reć. Ko da ona bira, samo ste na nju navalili. Jako dobro radi. Pomešali ste malo, a prvo si poglećte malo kak ju deca vole i kakve žena uspjehe postiže. Onda nekaj velite i komentirajte.

    Sviđa mi se

  2. Pak nisem bez vraga decu ispisal, obadva z školske kuhinje vun. Dečko je delal lepo se ophodil. Kuharica stara samo vređa. Ovo leto isto tak, opet zeli kuharicu prek veze. Samo penezi igraju. Navek o toj Modecovoj kuhinji, zaposlil prek veze, pak opet prek veze, ko zna dokle bu tak. Nigdar ne bu dobro. Neko bu i njima skuval juhu od jezika. Bute vidli.

    Sviđa mi se

  3. Je, ima svega po toj našoj maloj varošici… No, nekaj si mislim, pa se nemrem otet dojmu kaj se diže tolika frka poradi jednog mladog kuhara, am ak je dečko tak dobar, kvalitetan, perspektivan i sve naj,naj, pak si bu lahko našel posel, na našem Jadranu, u švicarskim Alpama, ili u bavarskim toplicama… A vu politici križevačkoga magištrata ni nikaj drugačeše nek je pri Bandiću u Zagrebu, u Mršićevoj Koprivnici, u Hajdaševom mega-ministarstvu prekrcanom Zagorcima, itd…. A za HSS se nemojte preveč starati…. No, pogrešno se na ovom blogu navodi da je to najstarija HR stranka, jer je A. Starčević Stranku prava osnovao još 1861,god. Uglavnom, HSS je preživio i nadživio Austro-Ugarsku Monarhiju, Kraljevinu Jugoslaviju, NDH, u ilegali djelovao za vrijeme FNRJ (SFRJ), da bi dočekao samostalnu RH… Nemaju lidere poput braće Radić, ili dr. Vladka Mačeka, niti pučkog tribuna alias Jože Pankretića, ali u nekom budućem vremenu stranka će se revitalizirati i ponovno zauzeti visoke pozicije koje joj, kako, na državnoj, tako i na regionalnoj i lokalnoj razini pripadaju.

    Sviđa mi se

  4. Neću komentirati cijeli članak jer bi mi to oduzelo previše vremena. Osvrnut ću se samo na sljedeće citate iz članka radi pojašnjenja i davanja istinitih podataka autoru:
    1. „Naravno da je ponovno odigrana igra sa poništavanjem natječaja u režiji predsjednice Školskog odbora i odmah potom zapošljavanje kuhara.“
    2. „Gospođa Natalija Radotović- Maksić odradila je skoro pa besprijekorno još jedan partijski zadatak.“
    U ovom konkretnom slučaju vrijedila bi ona narodna „Nit’ luk jela, nit’ luk mirisala!“ (Natalija Radotović Maksić). Naime, gospođa Radotović-Maksić uopće nije bila prisutna na sastanku Školskog odbora OŠ Ljudevita Modeca Križevci kada je odlučivano o zapošljavanju kuhara u školi i ponavljanju natječaja. Razlog ponovljenog natječaja je sljedeći: od 4 prisutna člana Školskog odbora (dovoljno za donošenje važećih odluka) 3 člana su glasala za zapošljavanje novog kuhara, a jedan je član glasao protiv. Slijedom zakonske regulative, natječaj se morao ponoviti jer je za odabir potrebna pozitivna odluka većine svih članova Šk. odbora. Dakle, natječaj se morao ponoviti, a tome nije „kumovala“ gđa. Radotović-Maksić. Eto, to je jedina istina!

    Sviđa mi se

    • Ajde ne melji, to možete prodavati ti i Vuk okolo po selima a ne tu na blogu. Hoćeš istinu? Bilo je dogovoreno i namjerno gospođe Maksić nije bilo na sastanku školskog odbora jer je naredba bila poništiti natječaj. Što je gradski pročelnik Tinodi radio kod ravnatelja Bokana? Hoćeš i tu istinu, prenio mu je želju vrhovnika Hrga koga se mora zaposliti. I nemoj dalje da ne potegnemo i ne povučemo paralelu sa drugim upravnim vijećem u kojem je gospođa Maksić predsjednica. Hoćeš da analiziramo koliko je tamo puta koji natječaj poništavan i na koji način se vršio odabir kandidata? Smrdi gdje god vas čovjek pipne i nemojte više blesirati.
      U ovom gradu se sve zna i dozna, posebno sada kada su vam stranačke barijere probijene i informacije vam cure na sve strane… 🙂

      Liked by 1 person

    • uhljebljenje, uhljebiti i uhljeb prave su hrvatske riječi koje se sve više koriste. A značenje ovih izraza, bez službene definicije, trebalo bi značiti – postaviti na neku stvarnu ili izmišljenu poziciju osobu zbog stranačke pripadnosti ili podobnosti, a može i preko rodbinskih, prijateljskih i sličnih veza.

      Hrvatska praksa uhljebljivanja: Kumovi i prijatelji važniji od države! Dakle “uhljebljivanje”, ti je u principu način na koji si ti dobio posao… 🙂

      Sviđa mi se

      • Borislav vidim ti si malo glup jel nis shvatio moje pitanje . Moje pitanje nije bilo značenje te riječi kao takvo nego od koje riječi je nastala izvedenica uhljebljivanje.Meni se sve čini da je to jedna od riječi iz bivšeg sistema Jugoslavije koji su koristili ni danas koriste pripadnici komunizma i iz njega nežele izači.A o tome kak sam je zaposlen i gdje ti nemoreš pisat jer niti znaš tko sam ni gdje radim niti kak sam se zaposlil tu gdje radim.

        Sviđa mi se

        • kž, dobro sam ja shvatio tvoje pitanje… a poslije ovoga tvog komentara meni se čini da si ti totalni IDIOT, i IDIOT ti je jedna od riječi koja potiče iz bivšeg sistema… 🙂

          Sviđa mi se

        • vidim ja Borislave od kud si ti i moreš mi se nap…t znaš čega čmaru odvratni.Idi si dole preko Drine ak te tolko zove ,a nas starosjedioce ostavi na miru.A idiot te ujutro obul i oblekel.Mi Hrvati u Hrvatskoj jedemo kruh a nejedemo hljeb jebo te hljeb u guzicu.

          Sviđa mi se

        • idiote glupi možeš mi stvarno popušiti onu stvar. Kretenčino jedna ti bi meni brojio krvna zrnca? Od kud znaš da tebe nije napravio kakav Srbin ili Bosančina kad na to aludiraš? Ja svoje ime nosim sa ponosom i pišem ga bez srama a ti se svojega očito sramiš…tko zna možda si ti ipak kakav Hrgov Jovan na tajnom zadatku? 🙂

          Sviđa mi se

        • Znam ja ko je mene napravil kretenčino neodgojena , dok su tvoji došli iz ko zna koje vukojebine za vrijeme Drugog svjetskog rata ili kasnije u naš lijepi kraj moji su živjeli ovdje več dvije stotine godina.A vidim da jako boli kad si glup ko ku..c .

          Sviđa mi se

        • gle, kad su se moji doselili veliš tvoji su tu bili već 200 godina, a kakve to veze ima? Kaj si samim tim i ti odmah pametniji od mene ili nekog tko se doselio tu pred 30 ili 40 godina? Svoju pamet i zatucanost si dovoljno dokazao komentarom o hljebu i kruhu, odmah mi je bilo jasno koliko si zapravo jadan i zarobljen u svom neznanju i intelektualnom debilizmu koji nadoknađuješ omalovažavanjem drugih temeljem njihovog porijekla, pretpostavljene nacije ili imena.
          Ali moraš biti svjestan toga da ne znaš tko te je sprašil, dokazano je da 20-30% djece nije napravil njihov tata, tko zna možda je mene napravil kakav Rvat a tebe kakv Srbin ili obrnuto?

          Sviđa mi se

        • dal sam ja pametnijiili nisam od tebe Borislave nije uopče upitno to tko e moj otac isto nije uopče upitno alči mi je pun xxxxx da mi došljaci žele krojiti pravdu u mojem dvorištu . Umom dvorištu sam ja gazda .Ovo je moj zadnj post na ovu temu jel dobro veli ona naša stara “Pametniji popušta”.

          Sviđa mi se

  5. Dio članka o ronjenju suza za mladima koji bježe iz domovine trebalo je u naslov.
    On je mlad ali ako je završio školu prije 4 godine ili više , nije PREMLAD.
    Meni su klinci govorili da je kuhar ok.
    Evo moja klinka ne jede i samo ponekad nešto zbira ali iz poštovanja prema ustanovi i radnom mjestu čovjeka kojeg iz viđenja poznam nije mi teško odvajati za nešto što mi ne treba ali ima zajedničku, višu svrhu.

    Mene grizla savjest otkazati prehranu. Sutra neće.

    Sviđa mi se

  6. a kak to mislite osvojiti vlast na kalniku …nazivajući vrtić imenom SMRT i pretnjom da ga nebudete nikad otvorili dok je prntek predsjednik vijeća …pak to više ni TULJIĆ ne puši

    Sviđa mi se

  7. Kakvi natječaji, kad preuzmemo vlast….direktno postavljamo ljude. Imaš Vukovu preporuku – nemaš, čao! Što se tiče revanšizma, toga neće biti. Evo odlučio sam da kad ukinemo općinu Kalnik, dobro ne ukinemo nego spojimo sa Gornjom Rijekom, nećemo Kešera nogirati. Ne! Postavit ćemo ga za direktora pošte, i to one ukinute za vrijeme Kovačića, pa je Kešer ponovo vratio.

    Sviđa mi se

  8. Znam decka,dobar je momak ali bez obzira na to sto je premlad-koji smeh-to im nebi oprostio tek tako!Ima koga u ovoj drzavi da primi sve ljude koji su ovak najebali?
    Nema,naravno a nama tak treba,zivjela demokracija i poštena hrvatska nacija!

    Sviđa mi se

  9. Dragi neupućeni, da vam citiram članak 114. Zakona o odgoju i obrazovanju koji navodi: “O zasnivanju i prestanku radnog odnosa odlučuje ravnatelj uz prethodnu suglasnost školskog odbora”.
    Nitko mene nije “dovukao iz područne škole”. Žalosno je što ne znate da je OŠ Sokolovac matična, a ne područna škola. Na prijavljenom natječaju sam bila jedini kandidat i moje kompetencije su stručne za obavljanje posla. Imam završeni poslijediplomski studij i iza mog znanja stoji moj uloženi trud, a ne stranka.Također imam 12 godina radnog staža i ne trebam čekati nikakve zakonske rokove.

    Sviđa mi se

    • Moje isprike, vidim da je žemska sa dugogodišnjim stažem i poslijediplomskim studijem. Taj dio u članku nije spomenut pa kritike idu prema autoru članka koji je “slučajno” taj dio izostavil.

      Sviđa mi se

      • dakle presvetli meni nekaj nije jasno, ako je točno da je žemska završila poslijediplomski studij onda bi trebala znati kako joj se piše njena akademska titula. Pogledaj na stranicama OŠ Ljudevita Modeca odluku o zamjeni ravnatelja pa ćeš u potpisu vidjeti da žemska piše nekaj kaj nema, pa mi je čudno kad sam sad skužil da ta još i djecu uči, ne znam kojem predmetu ali možda i bolje da ne znam.

        Sviđa mi se

      • presvetli, to te ja pitam… sad sam i ja išel pogledati, čini mi se da bi žemska ipak štela biti nekaj kaj nije… neke titule se pišu ispred imena a neke bogme i iza prezimena. Možda je gospođa na doktorskom skupa z Đurom Škvorcom za kojega jedinoga iz HSS-a znam da je pred doktoratom.

        Sviđa mi se

    • Draga neupućena, nitko mene nije od nikuda dovukao. Inace moja bivša škola je maticna a ne podrucna. Na natječaj za moje radno mjesto nije se prijavio niti jedan kandidat. Moje kompetencije su i više nego dovoljne za moje radno mjesto. Iza mog znanja stoji samo moj uloženi trud a ne stranka. I imam 12 godina staža pa ne trebam čekati propisane godine.

      Sviđa mi se

  10. zamisli nije to jedini probljem što želi uhljebiti tu mladu damu nego jučer se i Božo Pankretić i predložio za ministra realnog razvoja i eu i on u njegovu korist odsto od mjesta potpredsjednika vlade Stranka je uništena pomozite pravi Hss ovci i nemojte ga podržati na izborima HSS a.

    Sviđa mi se

Komentiraj