Križevce posjetila konzulica Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj gospođa Irit Shneor

Kako je objavljeno na stranicama Grada Križevci, naš Grad je s ciljem upoznavanja židovske ostavštine u Križevcima, upoznavanja s Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima i Srednjom gospodarskom školom kao i poduzetničkim potencijalima Križevaca,  posjetila zamjenica šefice Misije i konzulica Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj gospođa Irit Shneor.

IMG 7866

 

Konzulica je u pratnji gradonačelnika Marija Rajna obišla Židovske arkade na Gradskom groblju, te se upoznala s njihovom povijesti koju je predstavio Ivan Peklić ispred Povijesnog društva Križevci, dok joj je gradonačelnik predstavio ulaganja koja slijede u predstojećem razdoblju. Konzulica nije krila svoje oduševljenje urednošću arkada i zahvalila što se nije zaboravilo na njih i što Grad ustraje na obnovi.
Nakon Gradskog groblja, konzulica je posjetila i Turistički informativni centar, odnosno zgradu bivše sinagoge u Križevcima te se upoznala s Židovskom povijesti u Križevcima.
Uslijedio je posjet Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima gdje je dekanica Marijana Ivanek-Martinčić predstavila rad Učilišta, mnogobrojne projekte i uspjehe učenika dok je ravnatelj Srednje gospodarske škole Križevci Toni Svoboda predstavio svoju školu, brojne praktikume kao i projekte koje škola provodi.

Kako doznajemo, posjet konzulice Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj organiziran je uz podršku i pomoć potpredsjednika Hrvatske odvjetničke komore, križevačkog odvjetnika Mladena Klasića.

Komentiraj